ال-آرژنین یکی از آمینواسیدهایی است که بدن برای داشتن کارکرد صحیح به آن نیاز دارد.
ال-آرژنین همانند سایر آمینواسیدها در ساخت پروتئین نقش دارد و بدن با استفاده از این پروتئین می تواند به ساخت عضلات و بازسازی بافت کمک کند.
درنتیجه، محققان اثربخشی ال-آرژنین بر درمان زخم ها و ضایعات بافتی را در بیماری های جدی مورد تحقیق قرار دادند.
ال-آرژنین چیست؟
ال-آرژنین در تخم مرغ، ماهی و گوشت قرمز یافت می شود.
ال-آرژنین علاوه بر ساخت پروتئین، نیتریک اکساید را در خون رها می کند.
اکسید نیتریک، عروق و شریان ها را برای عبور جریان خون گشاد می کند و به بهبود گردش خون کمک می نماید.
بدن انسان به طور طبیعی ال-آرژنین را تحت شرایط نرمال و عادی می سازد و با مصرف یک رژیم غذایی منظم، نیاز بدن به ال-آرژنین تامین می شود.
گوشت قرمز، ماهی، لبنیات و تخم مرغ حاوی مقدار کمی ال-آرژنین می باشد که به بدن در تامین منابع ضروری کمک می کند.
برخی مواقع، نیاز بدن به ال-آرژنین بیشتر از توانایی بدن در تولید یا مصرف این ماده است و این موضوع اغلب در مورد سالمندان یا افراد مبتلا به بیماری های خاص صدق می کند.
در چنین مواردی، ال-آرژنین مصنوعی به شکل خوراکی، تزریقی یا کرم به این افراد تجویز می شود. افراد سالم نیز می توانند با مصرف ال-آرژنین از مزایای این ماده بهره بگیرند.
برخی افراد، ال-آرژنین را به صورت مکمل مصرف می کنند که البته همه افراد باید در استفاده از هر مکملی جوانب احتیاط را مدنظر قرار دهند.
اگرچه مصرف دوزهای متوسط ال-آرژنین ایمن و بی خطر است اما مصرف زیاد ال-آرژنین می تواند عوارض جانبی از جمله مرگ را بهمراه داشته باشد. بنابراین پی بردن به چگونگی واکنش این مکمل با بدن یا با داروهای دیگر اهمیت بسزایی دارد.
ال-آرژنین دو تاثیر را بهمراه دارد: این ماده ابتدا به اکسید نیتریک تبدیل می شود و سپس به بدن در ساخت پروتئین کمک می کند.
همین اثرات موجب شده که ال-آرژنین از مزایا و فواید بیشماری برخوردار گردد که از جمله می توان به سلامت قلب و درد سینه و ساخت عضله، ترمیم زخم و جراحات و بهبود باروری مردان اشاره کرد.
اگرچه ادعاهای زیادی در مورد مزایا و فواید ال-آرژنین مطرح شده است اما همه این ادعاها مورد تایید مطالعات و پژوهش های علمی نیست.
در زیر به برخی از مزایا و فواید ال-آرژنین اشاره می کنیم:
به علاوه ال-آرژنین قابلیت کمک به بهبود مشکلات دیگری نیز دارد. به هرحال تحقیقات بیشتری برای ارزشیابی قابلیت ال-آرژنین در شرایط زیر مورد نیاز است:
در مورد ال-آرژنین و اثرات آن بر بدن انسان، موارد زیادی وجود دارد که محققان علاقمند به کشف آن هستند.
برای افرادی که علاقمند به مصرف مکمل ال-آرژنین هستند، لازم است در مورد مزایا، فواید و خطرات آن با پزشک صحبت کنند.
همه افراد قبل از مصرف ال-آرژنین باید از صحت ادعای شرکت هایی که مدعی ساخت این محصول هستند، اطمینان یابند و آن را مورد راستی آزمایی قرار دهند.
عوارض ال-آرژنین:
مصرف مکمل ال-آرژنین برای گروه خاصی از افراد می تواند خطرناک و مضر باشد.
ال-آرژنین دارای برخی عوارض و اثرات جانبی است که هنگام مصرف این مکمل باید از این عوارض آگاه و مطلع شد. در زیر به برخی از عوارض شایع این مکمل بر اندام های بدن اشاره می کنیم:
به هرحال ال-آرژنین ممکن است برخی مشکلات و عوارض جدی را بهمراه داشته باشد که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
خطرات و عوارض:
ال-آرژنین می تواند برای برخی افراد، عوارض و مشکلات جدی را بهمراه داشته باشد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اگرچه این خطرات با ال-آرژنین ارتباط دارد اما تحقیقات نشان می دهند که مصرف دوز کوچکی از ال-آرژنین می تواند ایمن و بی خطر باشد. سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) ایمن یا اثربخش بودن مکمل ها را تحت نظارت و پیگیری قرار نمی دهد، بنابراین انتخاب یک مکمل با برند مشهور اهمیت بسزایی دارد.
خرید مکمل ها به صورت آنلاین امکان پذیر است اما هر فردی قبل از مصرف ال-آرژنین باید با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کند. زیرا خطرات مصرف این مکمل می تواند بیشتر از مزایا و فواید آن باشد.
روش های طبیعی برای مصرف ال-آرژنین:
عمده مزیت تامین ال-آرژنین از طریق رژیم غذایی این است که بدن بسختی می تواند مقدار زیادی از این ماده را جذب کند. بنابراین می توان از عوارض مصرف زیاد ال-آرژنین جلوگیری کرد.
از سوی دیگر، مصرف مواد غذایی به تنهایی نمی تواند نیاز بدن به ال-آرژنین را برطرف کند. هر فردی قبل از تغییر رژیم غذایی باید گزینه های موردنظر را با پزشک در میان بگذارد.
پروتئین های گیاهی مثل نخود منبع خوبی از ال-آرژنین است.
بهترین منبع طبیعی ال-آرژنین، غذاهای غنی از پروتئین است. پروتئین های حیوانی مثل گوشت قرمز (بیف)، جوجه و سینه بوقلمون و محصولات لبنی از منابع ال-آرژنین می باشند.
برای افرادی که گوشت نمی خورند، پروتئین های گیاهی که حاوی ال-آرژنین هستند مثل عدس، نخود، بادام زمینی، تخمه کدو و سویا می تواند گزینه های مناسبی باشد.
افرادی که دچار کمبود ال-آرژنین هستند، بدنبال اصلاح رژیم غذایی غنی از پروتئین هستند.
متخصص تغذیه یا پزشک می تواند برای افزایش جذب ال-آرژنین قبل از مصرف مکمل، پیشنهاداتی را در رابطه با برنامه غذایی به مراجعین ارایه دهد.
افزودن دیدگاه جدید