در رژیم های غذایی بیماران مبتلا به دیابت مقدار کربوهیدرات موجود در رژیم به دقت تنظیم می شود و این کربوهیدرات در وعده های غذایی مختلف در طول
روز تقسیم می شود تا از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری شود
چرا باید از رژیم غذایی دیابتی پیروی کرد؟
تحقیقات در مورد تاثیر رژیم غذایی بر درمان دیابت نشان داده است که تغذیه سالم به کنترل قند خون، حفظ وزن در محدوده نرمال و پیشگیری از بیماری قلبی
کمک میکند. وقتی کالری و چربی زیادی دریافت میکنید، سطح قند خون بالا میرود که در صورت تداوم این وضعیت به عوارض طولانیمدت دیابت مثل بیماری قلبی، نارسایی کلیوی و نوروپاتی (سیب عصبی) مبتلا میشوید
توصیه های غذایی افراد مبتلا به دیابت
در زیر توصیه های کلی را که اکثر افراد مبتلا به دیابت باید رعایت کنند را متذکر می شویم:
۱-غذا را در شش وعده مصرف کنید .(صبحانه، ساعت ده، ناهار، عصرانه، شام و قبل از خواب) و ساعات صرف غذا منظم باشد .
۲- مصرف مواد نشاسته ای مثل برنج، نان، ماکارونی، سیب زمینی طبق مقادیر گفته شده در رژیم غذایی تنظیم شده توسط متخصص تغذیه باشد و ترجیحا از نان های سبوس دار مانند نان سنگک ، نان جو استفاده کنید .
۳- از مصرف قندهای ساده مثل قند، شکر، شکلات، آب نبات، انواع کیک و شیرینی، عسل، مربا، نوشابه، بستنی، کمپوت، آب میوه های شیرین شده و دسرهای شیرین خودداری کنید .
۴- مصرف غذاهای چرب مثل کره، خامه، سرشیر، انواع سس، سوسیس، کالباس، ژامبون، دل، جگر، کله پاچه، لبنیات پرچرب و غذاهای کنسرو شده مثل تن ماهی مجاز نمی باشد .
۵- مصرف نمک محدود شود. نمک سرسفره حذف شده و از مصرف غذاهای نمک سود شده مثل ماهی دودی، چیپس، پفک، خیار شور، سس گوجه فرنگی، زیتون، آجیل، تخمه شور و مواد غذایی کنسرو شده خودداری کنید .
۶- میوه و سبزی حتی الامکان بصورت تازه مصرف شود . مصرف کدو و خیار با پوست به همراه ماست توصیه می شود .
۷- مصرف موادغذایی اشتها آور مثل آبلیمو، سرکه و ترشی در بیماران مبتلا به دیابت کاهش یابد.
۸- از مصرف غذاهای سرخ شده مثل مرغ ، ماهی و گوشت سرخ شده و سیبب زمینی سرخ کرده خودداری شود .
۹- پوست مرغ و ماهی و چربی های قابل مشاهده بر روی گوشت قبل از طبخ از آن جدا شود .
۱۰- غذاها بصورت کبابی و آب پز تهیه شود .
۱۱- برای جلوگیری از افت قند خون در هنگام خواب ، بهتر است یک میان وعده پیش از خواب مصرف کنید .
۱۲- روزانه نیم ساعت پیاده روی با سرعت یکنواخت و متوسط به خصوص پس از صرف غذا ، در تنظیم سطح گلوکز خون موثر است .
۱۳- در زمان افت قند که علائم آن عرق سرد، لرزش، تاری دید، ضعف و بیحالی، تپش قلب، سرگیجه، رنگ پریدگی، گیجی، تنفس تند و کوتاه و حالت تهوع
ی باشد از شربت قند ( یک قاشق غذا خوری شکر در یک لیوان آب )، یا یک قاشق غذاخوری عسل یا نصف لیوان آب میوه استفاده کنید . اگر بعد از ۱۵ دقیقه
علائم برطرف نشد دوباره از اقلام ذکر شده مصرف کنید . .
تنظیم کننده: مونا یالپانی
طراح:شهرزاد نادعلی
تایید کننده: مهندس بهمن شفیع زاده
افزودن دیدگاه جدید