احتمالا همه توصیه ها در مورد خوردن موادغذایی برای درمان آنفولانزا را شنیده اید. بسختی می توان گفت که کدام داروهای خانگی موثر و کارامد هستند. آیا هنگام سرماخوردگی باید غذا خورد و آیا هنگام تب باید گرسنگی کشید؟ آیا با مصرف لبنیات، مخاط بیشتری تولید می شود؟ آیا زنجبیل برای درمان دل درد مفید است؟
برای درمان آنفولانزا بسیار مهم است که بدنتان را تقویت کنید و آب بدنتان را حفظ کنید. تغذیه خوب به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. بنابراین ما به اتفاق کارشناسان، بایدها و نبایدهای تغذیه را هنگام بیماری به شما ارایه می دهیم.
وقتی بیمار هستید برای درمان آنفولانزا سعی کنید موادغذایی را مصرف کنید حتی اگر میلی به خوردن آنها ندارید. به عبارت دیگر گرسنگی کشیدن هنگام تب (ناشی از یک بیماری ویروسی) بی فایده است.
اگر مبتلا به عفونت ویروسی هستید، سعی کنید غذا بخورید. تب می تواند با ویروس ظاهر شود بنابراین گرسنگی کشیدن همیشه بهترین طرح نیست.
اما چه موادغذایی را برای درمان آنفولانزا باید مصرف کرد؟ دراینجا به بهترین موادغذایی که می تواند به بدن در مقابله با عفونت کمک کند، اشاره می کنیم.
رژیم غذایی BRAT شامل (موز، برنج، پوره سیب و نان تست) است که برای افراد دچار معده درد یک غذای کامل است. این موادغذایی براحتی در معده هضم می شوند و تغذیه موردنیاز را به بدن می رسانند. به علاوه این موادغذایی غنی از کربوهیدرات و کم فیبر هستند بنابراین به سفت شدن مدفوع در افراد دچار اسهال کمک می کنند.
سایر غذاهایی که بخشی از رژیم غذایی BRAT محسوب می شوند، شامل مرغ پخته یا بخارپز شده، هندوانه و جو دوسر است.
اگر سرماخوردگی یا آنفلوآنزا با گلودرد همراه بود، بافت نرم و یکدست ماست می تواند احساس خوبی را در شما ایجاد کند و به درمان آنفولانزا کمک کند. باکتری های زنده در ماست خاصیت پروبیوتیک و تقویت کننده سیستم ایمنی دارند. در یک مطالعه، موش های مبتلا به آنفولانزا که ماست خورده بودند، آنتی بادی های ضد آنفولانزا را نشان دادند که این نشان می دهد باکتری های زنده در ماست می توانند به بدن در مقابله با عفونت ها کمک کنند. ماست حاوی پروتئین است که به بدن در حفظ و تداوم قدرت و انرژی کمک می کند.
مرکبات مثل پرتقال، گریپ فروت و نارنگی منبع خوبی از ویتامین ث هستند و یک آنتی اکسیدان مهم برای تقویت سیستم ایمنی می باشند.
اگرچه تحقیقات نشان می دهند که غذاهای غنی از ویتامین ث، خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش نمی دهند اما این غذاها می توانند علایم سرماخوردگی را خفیفتر کنند و یا مدت آن را کوتاهتر نمایند. شما باید به طور منظم این موادغذایی را مصرف کنید .
سایر غذاهایی که مقادیر زیادی ویتامین ث دارند، شامل سبزیجات برگدار مثل کلم پیچ، طالبی، کیوی، توت فرنگی و انبه می باشد. می توانید با تکه هایی از این موادغذایی، یک اسموتی یخ زده تهیه کنید تا گلودردتان تسکین یابد و یا می توانید آب پرتقال تازه بنوشید.
غذاهایی مثل مرغ، گوشت کم چرب، نخود، لوبیای پخته و ماست غنی از روی (زینک) هستند که این غذاها به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.
فرض کنید که سیستم ایمنی وقتی با عفونت مواجه می شود، به سلول ها پاسخ می دهد. این سلول ها، آنفولانزا را همانند یک آتش می بینند که باید خاموش شود. اما اگر این سلول ها تنها گذاشته شوند، نمی توانند از عهده این عفونت بر بیایند که این باعث التهاب خطرناک و دردناک می شود. اینجاست که مصرف روی (زینک) مفید و اثرگذار است.
مطالعات نشان می دهند که روی می تواند پاسخ ایمنی را متعادل کند و به عنوان یک ضدالتهاب طبیعی عمل کند. اگر نمی توانید مرغ و ماکیان مصرف کنید، وقتی برای اولین بار متوجه علایم سرماخوردگی یا آنفولانزا می شوید، سعی کنید مکمل زینک را مصرف کنید.
اگر بتازگی نمی توانید چیزی بخورید، نیازی نیست که خودتان را مجبور به خوردن غذا کنید بلکه بهتر است آب بدنتان را حفظ کنید. نوشیدن مایعات بخصوص هنگام تب بسیار مهم است زیرا تب باعث می شود که آب بدن به سرعت کاهش یابد. مایعات به رقیق شدن مخاطی که در طول سرماخوردگی تولید می شود، کمک می کند و دم و بازدم را راحت تر می کند. نوشیدنی های ورزشی یا سوپ های رقیق و آبکی می تواند به حفظ آب بدن کمک کند. اما لازم به ذکر است که نوشیدنی های ورزشی حاوی قند زیاد هستند و سوپ های آماده نیز غنی از سدیم هستند. بنابراین این سوپ ها را با آب رقیق کنید و سپس میل کنید.
بهترین روش برای مصرف مایعات، نوشیدن چای داغ است. دمنوش هایی که با آب داغ تهیه می شوند، می توانند به تسکین علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کنند. منتول موجود در دمنوش نعناع می تواند احتقان (گرفتگی) بینی یا آب ریزش بینی را بهبود بخشد. دمنوش میوه اقطی می تواند با کاهش تورم در مجرای بینی و تسکین آب ریزش بینی، همین کار را انجام دهد. دمنوش زنجبیل نیز غالبا علایم تهوع را تسکین داده و می تواند به درمان سریع آن کمک کند. دمنوش زنجبیل می تواند به بدن در مقابله با ویروس های بیماری زا و نیز تسکین احتقان (گرفتگی) بینی و سینه کمک کند (نسبت به مصرف زیاد چای های آماده که حاوی قند زیاد هستند، دقت کنید).
برخلاف غذاهایی که در بالا به آنها اشاره شد، برخی غذاها و خوراکی ها می توانند علایم بیماری را بدتر کنند. در اینجا به برخی از این غذاها اشاره می کنیم:
ممکن است مرغ سرخ کرده غذای موردعلاقه شما باشد اما اگر بیمار هستید، بهتر است از غذاهای غیر چرب استفاده کنید. غذاهای چرب مثل پیتزا، غذاهای سرخ کردنی یا غذاهایی که در روغن غوطه ور شده اند، به سختی هضم می شوند و گزینه خوبی برای افرادی که دچار معده درد هستند، نیست.
این ادعا که محصولات لبنی مثل شیر، پنیر و بستنی باعث تولید مخاط بیشتر در بدن می شود، درست نیست. اما با این حال این غذاها ممکن است به سختی هضم شوند بنابراین بهتر است از مصرف آنها خودداری کنید تا زمانی که احساس بهبودی پیدا کردید.
هنگامی که بیمار هستید و عفونت از نوع ویروسی یا باکتریایی است، در مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین (قهوه، چای، نوشابه) احتیاط کنید. نوشیدن کافئین منجر به کم آبی بدن می شود و این بسیار خطرناک است بخصوص وقتی که بیماری با استفراغ یا اسهال همراه است.
بدنتان را تقویت کنید و آب بدنتان را حفظ کنید بخصوص وقتی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا می شوید. تغذیه خوب به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند بنابراین می توانید به سرعت بهبود پیدا کنید.
با این حال اگر میلی به خوردن غذا ندارید، نیازی نیست که خود را مجبور به خوردن کنید. مهمترین نکته ای که باید در ذهن سپرد، این است که با خوردن و نوشیدن می توان احساس بهتری پیدا کرد. پس بیایید بدنتان را راهنمایی کنید.
بنابراین اگر میلی به خوردن غذا ندارید، بدنتان به شما خواهد گفت که یک تکه نان تست یا یک کاسه سوپ مرغ را میل کنید. تا زمانی که آب بدنتان را حفظ کنید، حتی درصورتی که میلی به خوردن غذا نداشته باشید، ایمن و سالم خواهید بود. اگر احساس گرسنگی می کنید، یکی از موادغذایی که در بالا اشاره شد را امتحان کنید.
تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)
منبع خبر: singlecare
افزودن دیدگاه جدید